Shoppingvagn
Skicka en förfrågan

Rauls andra hem full av liv i Valencia, Spanien

Raul säger att han kände på sig att distansarbete hemifrån är här för att stanna, så han bestämde sig för att skapa en plats där han både kunde arbeta och njuta av livet tillsammans med sin fru Elena och två döttrar – Lucia och Ana. Och ärligt talat, även om idén hade cirkulerat i ägarens sinne i flera år, inrättades hobbyutrymmen senare, eftersom byggnaden verkade lämplig för hela familjen. Så låt oss ta en titt på vad som nu befinner sig i provinsen Valencia, döpt till "El Cobertizo".

Det långa letandet

Eftersom Raul visste att han var tvungen att lägga en grund så stod det först på listan. När betongen var på plats minns han att han tillbringade månader med att leta efter rätt modell online. Visionen omfattade mycket ljus, en känsla av öppenhet, bra tjocklek och högkvalitativt trä. På listan fanns även – möjligheten att känna skogens närvaro så mycket som möjligt. När vår trähus MIA upptäcktes kände Raul sig nöjd med den lättillgängliga informationen på nätet och samtalen han hade per telefon.

“Webbplatsen, de detaljerade bilderna, hur tydligt allt var; säljarna som tog hand om mig var så vänliga, tydliga och pålitliga.” - Raul


Raul modifierade inte modellen alls men nu i efterhand säger han att han kunde ha lagt till ett par små fönster för ventilation – stugan har 2 höga dubbeldörrar men det finns inga andra sätt att vädra byggnaden som det ser ut idag.

Laginsatsen på dagen för monteringen

När MIA väl hade levererats tog monteringsteamet på 4 pers över. Raul anlitade våra rekommenderade proffs och de svek honom inte – hela strukturen installerades på en och en halv dag! Dessutom behandlades den också mot trämask, svamp och så vidare, Raul oljade även in hela byggnaden i linolja.

Som ägaren minns var teamet mycket professionellt, hade bra träbearbetningsverktyg och sprutade "El Cobertizo" på innerväggen, enligt hans begäran.

... och livet har inte varit sig likt sedan dess

Raul ville ha ett bra ställe där han kunde tillbringa mycket tid och genom att låta sin egen fantasi och önskningar styra inredningsprocessen så kunde miljön som lyfter honom varje dag skapas:

"Det var en dröm som gick i uppfyllelse, att jobba på distans hemifrån, se mina döttrar spela dart, biljard, rita på tavlan, ha fester med vänner, med mina kusiner, ett gym... Varje gång jag tittar på det får jag en le på läpparna av tillfredsställelse och jag tänker vilken bra idé det var och hur vackert det har varit! Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att 30 m2 skulle kunna ge så många olika fantastiska ögonblick!” - Raul


Några sista tankar om att bestämma sig för att hoppa över isolering

Trots att han njuter av allt som "El Cobertizo" har att erbjuda, erkänner Raul att han förväntade sig mer skydd mot varma och kalla temperaturer, även om han är medveten om att han valde de grundläggande väggarna utan isolering. Modellen har många fönster också!

För att avhjälpa situationen planterade ägaren 3 mullbärsträd runt byggnaden – nu hjälper skuggan till att skydda väggarna från direkt solljus. Dessutom planerar Rauls att inom den närmaste framtiden sätta in 2 mindre fönster.

Om du känner dig inspirerad av denna vackra byggnad och Rauls familjs idéer för inredning och fritidsutrymmen, ta en titt på sortimentet hos Pineca – du hittar alla möjliga olika storlekar, anpassningsmöjligheter och isoleringsvarianter att välja mellan! Glöm inte att vi även erbjuder skräddarsydda projekt. För att rådfråga en av våra proffs, ring oss på +46812112929 eller skicka oss ett e-postmeddelande på [email protected].

 

Berätta för oss om produkten som du letar efter

Ange några detaljer om produkten som du letar efter (användningsändamål, område, dimensioner, design, etc.). Vi återkommer till dig så snart som möjligt (vanligtvis samma dag eller nästkommande arbetsdag).

*
*