Shoppingvagn
Skicka en förfrågan

Blogg

 • Livets projekt: Patricks träprefab i Rheinland-Pfalz, Tyskland

  Skåda – den skräddarsydda RIVIERA-modellen som nu är en del av landskapet i den vackra Westerwald-regionen i Tyskland, vilande på högra stranden av floden Rhen. Patric, fru och son har bott i hyrda anläggningar i flera år tills de fick idén att bygga ett litet trähus, vilket i sin tur ledde dem till Pineca. Processen slutade dock inte med RIVIERA! Låt oss se hur detta projekt kom till liv och inspirerade familjen att starta sin kollektion av trädgårdsbyggnader. Letar du efter en modell som kan passa den önskade livsstilen  Som nämnts ovan, även om boendet i hyreslägenheterna fungerade bra för ägarna fram till denna tidpunkt, ansåg de att det fanns ett sundare val. Där… (Mer)
 • Familjen Gerlach och deras garageprojekt i Oppach, Tyskland

  När det gamla metallgaraget hade tjänat sitt syfte efter 30 år, bestämde familjen Gerlach att det var dags att ta sig an ett nytt projekt. Ägarna behövde ett förvaringsutrymme för enstaka fordon eftersom de två döttrarna redan hade lämnat huset och familjen hade bara en bil till sitt förfogande. När det gällde kraven på deras nya garagebyggnad var det ganska många. Eftersom familjen redan hade två träbyggnader i sin trädgård (ett redskapsskjul och en bastu) bestämde de sig för att satsa på ett trägarage och vårt produktsortiment var perfekt för det.  Det 6x6 meter stora grunden som fanns kvar efter att det gamla metallgaraget togs bort gav stor… (Mer)
 • Flytta till ett specialanpassat fritidshus med en pergola i Tarragona (Spanien)

  Att välja rätt hem att flytta in i kan vara en utmaning, men i det här fallet gick allt utan problem. Här har vi NICOLE, som ansågs vara en underbar planlösning för en familj på tre personer och deras två hundar. Historien börjar under den spanska solen – som ägaren Yolanda berättar, var tanken att hitta ett hus som var tillräckligt kompakt men ändå fullt funktionellt och praktiskt. Familjen ville även ha en minimalistisk, elegant design. Lyckligtvis var det slutgiltiga beslutet enhälligt, och här har vi det – en isolerad bostad på 78 m2 fylld med all ´den kärlek och stil man kan hoppas på. Vad fick Pineca att sticka ut?  Yolanda och hennes familj visst… (Mer)
 • Dave och Ginies robusta gör-det-själv-verkstad i Londons förorter

  Familjen ville ha något mer än endast ett förvaringsutrymme – en byggnad som skulle kunna hjälpa dem att njuta av sin trädgård, som i sig är en ren och skär lyx värd att investera i. Då man känner till hur klimatet är i Watford, England, var det fullständigt rimligt med ett gömställe från regnet. Den utvalda modellen var vår timmerstuga DREUX med platt tak, som är en praktisk och multifunktionell konstruktion med öppen planlösning. Låt oss se hur denna familjen på sex individer – Dave, Ginie, två tonåringar och två katter – förverkligade sin önskan! Vägen som ledde fram till Pineca.se Det som paret hade sett framfö… (Mer)
 • En härlig oas för familjesemester i Tyskland | Pineca.se

  Du kan verkligen känna när människor lägger ner sin själ i något – detta speciella projekt med vårt trähus AGATA var inget undantag. Vår kund Janine och hennes familj med 3 barn, inklusive hunden Rosie och katten Tiger, letade efter ett mysigt sommarhus som hade ett rymligt kök och som var tillräckligt rymligt för att kunna njuta av återkommande sociala kvällar. Vårt lilla trähus AGATA, med ett funktionellt loft, verkade vara modellen de letat efter. Efter att ha utvärderat flera leverantörsalternativ online bestämde sig familjen för att välja Pineca för att genomföra sitt drömsommarhusprojekt. "Pineca har blivit vårt bästa val, eftersom d… (Mer)
 • Rauls andra hem full av liv i Valencia, Spanien

  Raul säger att han kände på sig att distansarbete hemifrån är här för att stanna, så han bestämde sig för att skapa en plats där han både kunde arbeta och njuta av livet tillsammans med sin fru Elena och två döttrar – Lucia och Ana. Och ärligt talat, även om idén hade cirkulerat i ägarens sinne i flera år, inrättades hobbyutrymmen senare, eftersom byggnaden verkade lämplig för hela familjen. Så låt oss ta en titt på vad som nu befinner sig i provinsen Valencia, döpt till "El Cobertizo". Det långa letandet Eftersom Raul visste att han var tvungen att lägga en grund så stod det först på listan. När b… (Mer)
 • Pinecas trähus vs hårt mongoliskt klimat | Pineca.se

  Våra geografiska möjligheter sträcker sig över hela världen men det finns fortfarande några platser som inte har blivit allmänt upptäckta av våra projektteam. Mongoliet har varit en av de mer enastående platserna som vi nyligen har lagt till i vår lista för produktleveranser. Det var en ganska exceptionell resa att få allt material levererat till en så avlägsen plats, definitivt värt att notera i denna berättelse. Så vänta inte längre och låt oss sätta igång. Det stora gröna landskapet som omger byggområdet kan lätt få en att tappa andan. De uppriktiga leenden och glädjen vi bevittnade på bilderna som delas av kunden fyller v&arin… (Mer)
 • Ett lantställe för familjen i en drömsk dal i Tyskland

  Daniela och Jochen tog över sin enastående fritidsfastighet i bergen, med 6 hektar mark och utsikt över de omgivande vingårdarna, från Jochens mormor för 7 år sedan. Sedan dess har de med sin husvagn njutit av platsen på helgerna. År 2020 byggde familjen en självförsörjande fastighet för att uppnå en bekvämare fritidsupplevelse och tillbringar nu helgerna med sin dotter Suree i en förtjusande tvåvånings trähus. Hur allt började I slutet av 2019 beslutade familjen att det var dags att expandera sin komfort och istället för att spendera tid i en husvagn ville de bygga ett lantställe med plats för hela familjen för att kunna njuta av denna vackra plats mer… (Mer)
 • Kundberättelse: Dirk´s mysiga oas i Tyskland | Pineca.se

  Vår kund Dirk drömde om att bygga ett elegant litet hus för småskaligt singelboende omgivet av frodig grönska och natur. På grund av olika tekniska skäl relaterade till Tysklands strikta byggpolitik och regler, behövde hans ursprungliga idé tyvärr justeras lite. Det blev dock ännu bättre med ett vackert klassiskt trähus, utformat efter kundens individuella behov, i samarbete med vårt arkitektteam. Dirks charmiga residens ligger i Tyskland, Niedersachsen, Göttingen-distriktet, på en lugn plats som heter Adelebsen. Vi är alltid glada över att se det färdiga utseendet på våra kunders bostäder – vi blir ofta överraskade av kreativa lösningar och praktiska b… (Mer)
 • Kundberättelse: Mysiga Blue Haven Studio Lodge i London

  Att se våra produkter komma till liv och betjäna våra kunder till sin högsta potential är alltid en givande upplevelse för oss. Genom att dela dessa berättelser kommer vi förhoppningsvis att inspirera dig att satsa på dina drömmar genom att genomföra ditt eget trästugeprojekt. Våra kunder AJ &; Kris har beslutat att skapa sin privata avkopplingsoas i trädgården, som också kan fungera som en Airbnb-fastighet i London och valde Pineca som sin partner för detta projekt. I början av 2021 beställde AJ & Kris en twin-skin version av vår trähus ISLA. De kände att deras trädgårdsutrymme hade så mycket potential att bli ett centrum för mysiga kvä… (Mer)