Shoppingvagn
Skicka en förfrågan

Lyxiga helger i Santa Lucia blev till verklighet: skapa en originell lantlig tillflyktsort i trä

Träffa Andrea, Alina och Gabriele – familjen som tillbringar sin fritid i ett hem som de hittat hos Pineca. Medan de skapar minnen i den nya bostaden, skänker själva platsen dem mycket sentimentalt värde, eftersom de ärvt den från Andreas far. Fritidshuset DONNA är byggd på mark i Santa Lucia (strax utanför Rom) som Andrea brukade leka på som barn, även om familjen inte hade någonstans att övernatta där. Men livet har förändrats – och vi är stolta över att ha varit en del av en sådan positiv upplevelse.

Inspirationen bakom projektet

Idén kom från en utlandsresa – närmare bestämt Andreas och Alinas resa till USA 2017. Paret fick se många trähus som gjorde ett stort intryck på dem på grund av det enkla och mångsidiga utseendet och den relativt låga kostnaden. När det gäller själva materialet berättade Andrea att trä gav en känsla av miljövänlighet och avkoppling, särskilt när man överväger att spendera tid i en sådan struktur på vintern.

Jämförelse mellan erbjudandena

Så föddes deras dröm och familjen gav sig ut på en strävan efter att skapa sitt eget boende. De tittade på många olika webbplatser som erbjöd trähus, men ingen kunde tillföra det önskade lantliga utseendet. Vad de hittade var klassiska träkonstruktioner med små fönster som har exteriörer i alpstil. Lyckligtvis slutade surfandet på internet i en tillfredsställande slutsats, då paret hittade Pineca – och med bilder av hus i stilen de var ute efter.

Hur DONNA blev Andreas familjs förstahandsval

Deras förväntningar var främst att timmerstugan skulle var budgetvänlig, med en våning där familjen känner att utrymmena är tillräckligt ljusa.

"Vi gillade tanken på att ha många fönster, vilket andra företag inte kunde erbjuda." – Andrea 


Dessutom fanns det en förkärlek för idén om en andra ingång eftersom DONNA har 2: en ingång från uteplatsen vid sidan av dubbeldörrarna från byggnadens sida. Andrea minns att den här typen av planlösning också påminde paret om den lantliga stilen som de hade sett i USA. Det var då ägarna kom i kontakt med vår försäljningschef.

"Vi pratade med Indre, en mycket skicklig person, som gav oss all information som behövdes för att hjälpa oss att förverkliga vår dröm." – Andrea


Att göra verklighet av den eftertraktade estetiken

När DONNA väl stod klart var det dags att göra det ännu mer hemtrevligt. Det slutliga resultatet uppnåddes genom att hålla sig till varma toner, hänga upp massor av gardiner och små lampor för atmosfären och lägga till liknande detaljer. Köket är ett bra exempel, då familjen blandade moderna vitvaror med ett rustikt utseende genom att välja bänkskivor i trä. När det gällde exteriören beställde Andrea några tillval, nämligen svarta shingel och brun färg och ytbehandling som starkt rekommenderas för alla träkonstruktioner. De valde dessutom att montera byggnaden med hjälp av vår professionella monteringsservice som vi erbjuder.

Dags att luta sig tillbaka och koppla av!

Syftet med detta projekt var att skapa en mysig fritidshuset som alltid stod tillgänglig under helgerna som en flykt från den hektiska livsstilen i Rom. Tack och lov är det precis vad familjen nu är stolta över!

”Vi är så nöjda; varje dag lägger vi till något extra [till vår timmerstuga], och vi är mycket glada över att ha köpt det av er. Vår dröm gick precis i uppfyllelse." – Andrea 


Vi var glada över att höra Andreas, Alinas och Gabrieles feedback! Om du också känner dig inspirerad, ring oss på +46812112929 så hjälper vi dig att skapa din egen tillflyktsort!


 

Berätta för oss om produkten som du letar efter

Ange några detaljer om produkten som du letar efter (användningsändamål, område, dimensioner, design, etc.). Vi återkommer till dig så snart som möjligt (vanligtvis samma dag eller nästkommande arbetsdag).

*
*