Shoppingvagn
Skicka en förfrågan

Livets projekt: Patricks träprefab i Rheinland-Pfalz, Tyskland

Skåda – den skräddarsydda RIVIERA-modellen som nu är en del av landskapet i den vackra Westerwald-regionen i Tyskland, vilande på högra stranden av floden Rhen. Patric, fru och son har bott i hyrda anläggningar i flera år tills de fick idén att bygga ett litet trähus, vilket i sin tur ledde dem till Pineca. Processen slutade dock inte med RIVIERA! Låt oss se hur detta projekt kom till liv och inspirerade familjen att starta sin kollektion av trädgårdsbyggnader.

Letar du efter en modell som kan passa den önskade livsstilen 

Som nämnts ovan, även om boendet i hyreslägenheterna fungerade bra för ägarna fram till denna tidpunkt, ansåg de att det fanns ett sundare val. Därmed började Patrick och hans familj leta efter ett kompakt enplanshus som de kunde betala av till fullo fram till pensioneringen och sedan fortsätta bo i det bekvämt därefter. Dessutom följde ytterligare planer, bland annat en trädgårdsbod som kunde fungera som källare, och sedan en carport.

Ytterligare behov som leder till att ägarna upptäckte RIVIERA 

Medan prisvärdhet var ett av de främsta kriterierna för det nya hemmet, var en annan viktig aspekt äkthet i att huset var tänkt från början att fungera som ett riktigt trähus snarare än en träramstruktur med brädor skruvade på båda sidor om väggarna. Många leverantörer erbjuder den här typen av lösning, men du hittar den inte hos Pineca.

Till slut valde Patricks familj RIVIERA, eftersom detta trähus hade det önskade rustika utseendet och en stor altan. Nu är uteplatsen på 21 m2 möblerad och har några fåtöljer, ett bord, en hängmatta, en utegrill och annat.

Att få huset att följa familjens önskemål 

Det du ser här är en skräddarsydd modell, som i det här fallet indikerar att vissa ändringar av planlösningen gjordes innan huset byggdes (det finns också möjlighet att samarbeta med vårt team av arkitekter och skapa en ny design från grunden). 

Interiören i denna modell ändrades genom att spegla planlösningen, vilket innebär att layouten gjordes symmetrisk. En liten vägg lades också till tillsammans med en andra ytterdörr och strukturen breddades också med 50 cm. Alla dessa förändringar var inte svåra att göra och de gjorde familjen ännu gladare med sitt val.

Slutligen valde Patrick några tillbehör till huset, dels att lägga till golvbrädor och 3-glasade träfönster.

När montering känns som en lek med LEGO 

Patrick säger att han byggde modellen med hjälp av ett stort antal vänner. Enligt honom var alla balkarna tydligt märkta och instruktionerna var lätta att förstå, vilket kändes som att lägga LEGO. Ägaren säger att den enda delen som var lite svårare var just fönstren, men teamet löste det. 

Hans råd till andra som funderar på att montera modellen själva är att välja en period av torrt väder, annars kan monteringen ta mycket längre tid – i det här fallet fick de stanna upp och vänta i över en vecka.

Utvärderar erfarenheten med Pineca 

Eftersom resan med att förvärva, modifiera och bygga RIVIERA gick så bra hade familjen några vänliga ord att säga. 

”Det här är vad vi ALLTID säger till de som tittar på vårt hus och som är intresserade av Pineca: vi skulle bygga med Pineca igen, vi skulle välja Riviera-huset igen och vi skulle bygga huset själva igen. Och vi känner oss som hemma.” – Patrik


Kommer det mer? 

Som ett bevis på deras ord förvärvade familjen även vårt trädgårdshus LILLE och en carport, och de gjorde även en beställning på trädgårdshuset MODERN. Ta en titt! Om du vill ha något liknande byggt, kontakta oss på +46858098466, så sätter vi igång ditt projekt direkt!

Berätta för oss om produkten som du letar efter

Ange några detaljer om produkten som du letar efter (användningsändamål, område, dimensioner, design, etc.). Vi återkommer till dig så snart som möjligt (vanligtvis samma dag eller nästkommande arbetsdag).

*
*