Shoppingvagn
Skicka en förfrågan

Kundberättelse: Dirk´s mysiga oas i Tyskland | Pineca.se

Vår kund Dirk drömde om att bygga ett elegant litet hus för småskaligt singelboende omgivet av frodig grönska och natur. På grund av olika tekniska skäl relaterade till Tysklands strikta byggpolitik och regler, behövde hans ursprungliga idé tyvärr justeras lite. Det blev dock ännu bättre med ett vackert klassiskt trähus, utformat efter kundens individuella behov, i samarbete med vårt arkitektteam. Dirks charmiga residens ligger i Tyskland, Niedersachsen, Göttingen-distriktet, på en lugn plats som heter Adelebsen.

Vi är alltid glada över att se det färdiga utseendet på våra kunders bostäder – vi blir ofta överraskade av kreativa lösningar och praktiska beslut. Detta fall var inget undantag – det är otroligt att se hur huset kommit till liv och blivit en oas av mysighet och komfort. När vi intervjuade Dirk var vi glada att höra att han är nöjd med sitt köpbeslut och älskar sitt nya hem. Vi bad Dirk att dela med sig av sina insikter om hela produktvalsresan och låta oss veta om han är nöjd med sitt slutliga val och hela processen med att bygga sin singelbostad:

"Jag ville faktiskt bygga ett litet hus. Reglerna för detta är dock mycket stränga i Tyskland. Det finns heller inga banker som vill finansiera ett litet hus. Anledningen är ofta "andrahandsvärdet" och osäkerheten kring innovationer. Eftersom jag inte ville bygga ett "vanligt" hus blev jag ganska snabbt på det klara över att det skulle byggas i trä. Jag har tittat på olika leverantörer i flera år. Jag är nöjd med valet av hus och företag. Jag blev förvånad över monteringshastigheten och den lilla mängd utrymme som krävdes för de 9 paketen vid leverans. Pris-prestanda-förhållandet är bra. Jag kan absolut rekommendera..."


Vi älskar att höra ärliga kundrecensioner - det hjälper oss att kontinuerligt förbättra och utveckla väldesignade lösningar för primära eller sekundära boenden.

Samarbete med vårt arkitektteam och förmågan att skapa skräddarsydda lösningar gör det möjligt för våra kunder att genomföra även sina mest galna designidéer! Vi är alltid redo att ändra positionen för skiljeväggar, fönster, dörrar, begränsa eller bredda vissa delar av en viss modell för att säkerställa en perfekt lösning som kommer att tillfredsställa ditt behov perfekt. Eller så kan du gå all in och skapa en skräddarsydd lösning baserad på dina individuella krav från grunden.

Dirk har valt vårt charmiga twin-skin trähus AURA med två våningar, med en härlig balkong och rymlig terrass, och gjort flera justeringar för att matcha hans behov perfekt:

"Först behövde jag ett pannrum; sedan behövde jag justera huvudentréns läge till andra sidan gatan. Det fanns 3 dubbla altandörrar i standardhuset och inget utrymme att sätta ett skåp eller en soffa. Jag bestämde mig också för att smala av balkongdörren för att få det utrymme som behövdes för skåpet. Jag flyttade badrumsfönstret lite för att undvika stänk från duschen / badkaret.”


Definitivt optimalt pris-värde-prestanda-förhållande!

Förutom det estetiskt tilltalande utseendet och det funktionella utrymmet var en av de viktigaste aspekterna för Dirk kostnaden för huset. Som ensamstående husägare lade Dirk största vikt vid kostnadseffektivitet och pris-värdeförhållande:

"I åratal har jag letat efter ett företag vars pris-prestanda-förhållande är oslagbart. Tyska företag är vanligtvis dubbelt så dyra. Skandinaviska företag är vanligtvis ännu dyrare."


En viktig aspekt för Dirk när han valde hus var också dess storlek. På grund av en relativt smal tomt (konstruktionsbredd 8 meter) behövde han hitta en modell som skulle passa in i detta utrymme och inte kännas sig trång inuti. Efter en grundlig jämförelse av olika produkterbjudanden från olika leverantörer kunde Dirk hitta den perfekta lösningen från vårt företag. En tvåvåningslayout av trähuset AURA kom särskilt till nytta för att få ut så mycket som möjligt av det tillgängliga byggutrymmet.

Luta dig tillbaka, koppla av och njut av processen!

När du köper en prefabricerad träbyggnad från vårt företag kan du enkelt välja mellan två monteringsalternativ: DIY, när kunderna installerar byggnaden själva, eller professionell montering. Dirk har valt att bygga sitt hus med hjälp av ett monteringsteam. Vi förstår fullt ut hans val, eftersom mer komplexa strukturer verkligen kräver lite tidigare byggerfarenhet, engagemang och kan vara mycket mer tidskrävande än kompakta trädgårdsstugor.

"Jag upplevde hela strukturen (huset) som mycket positiv. Trots regnväder byggdes ett vackert hus inom 3 veckor. Alla oklarheter löstes omedelbart, förfrågningar möttes och leveransskador ersattes."


Men om du är mer en DIY-typ av person, har en solid konstruktionserfarenhet och kan samla ett team av vänner för att hjälpa dig, kan du ta dig an det här projektet själv! Det gör det också möjligt för dig att spara in på utgifter som du annars skulle spendera på professionell montering. Våra prefabricerade byggsatser i trä innehåller numrerade delar, all nödvändig hårdvara och tydliga installationsanvisningar, vilket gör självmonteringen möjlig och realistisk.

Trevlig utökning av utrymme utomhus

Många av våra prefabricerade trähus har integrerade täckta terrasser, balkonger eller kan uppgraderas med en härlig utomhus lounge. Dirks utvalda AURA-hus har en kombination av båda: en rymlig täckt uteplats framför huvudentrén och vid sidan av byggnaden, samt en stor balkong, där Dirk placerade en hängmatta - vilken härlig och mysig oas ute i den friska luften!

Om du funderar på en bostadslösning i trä rekommenderar vi att du utnyttjar utomhusområdet! Det gör att du kan utöka det inre utrymmet, njuta av den friska luften och skapa ett utrymme där ni kan ha mysiga familjemiddagar eller frukostar utomhus.

Hemtrevlig och välkomnande design

Vi tycker verkligen om att se hur våra kunder skapar mysiga hem av våra prefabricerade trähus. Designlösningar för exteriör och interiör spelar en viktig roll för mysigheten i en nybyggd bostad. Vi älskar Dirks inredningsval – en kombination av stilren minimalism med precis rätt mängd landsbygdskänsla. Vi ser att Dirk har integrerat massor av träelement, som vackert smälter in i husets träestetik och säkerställer en mysig känsla från det ögonblick du kliver in i detta underbara utrymme. För att bättre bevara träet tonades huset med brun träbehandling, vilket vackert avslöjade den naturliga träestetiken och skapade ett mer definierat och elegant utseende.

Låt oss gå in på det tekniska!

Dirk behövde ett bekvämt hus för att skapa en mysig och funktionell singelbostad, perfekt för året runt boende. Även om Dirk bor ensam och kunde ha nöjt sig med en mer kompakt lösning, berättade han att hans dotter och vänner ofta besöker honom; Således behövde han ett rymligare hus med flera sovrum. Efter grundlig forskning av olika modeller nöjde sig Dirk med vårt isolerade twin-skin trähus AURA och gjorde några justeringar med vårt arkitektteam för att perfekt matcha hans individuella krav.

Produkt

Trähus AURA (44+44 mm + Insulation), 100 m² With 35 m² Terass

Modifikationer
• En liten modfikation av stugans layout.
• Ändrad position på entrédörrar.
• Reducerat antal altandörrar
• Smalare balkongdörrar
• Flyttad position för badrumsfönstret.

Extrafunktioner  & Tilläggstjänster
• Vattentätt membran
• Komplett uppsättning treglasfönster i trä
• Statiska beräkningar
• Förberedande och inlämning av bygglovshandlingar
• Uppvärmningscertifikat enligt EnEV
• Plåttak i shingelstil
• Antiseptiskt träskyddsmedel
• Isoleringspaket
• Set med stuprör
• Medling för monteringstjänsten + läggning av svetslinjen

Att välja ett bostadshus i trä kan vara en utmaning - tveka inte att kontakta oss om du funderar på en sådan lösning, eftersom urvalsprocessen är mycket enklare med en kvalificerad specialist med på tåget! Om du vill veta mer om byggprocessen, modellegenskaper, montering eller något annat, hör av dig till oss - ring oss +46812112929 eller skicka ett [email protected]

 

Berätta för oss om produkten som du letar efter

Ange några detaljer om produkten som du letar efter (användningsändamål, område, dimensioner, design, etc.). Vi återkommer till dig så snart som möjligt (vanligtvis samma dag eller nästkommande arbetsdag).

*
*