Shoppingvagn
Skicka en förfrågan

Flytta till ett specialanpassat fritidshus med en pergola i Tarragona (Spanien)

Att välja rätt hem att flytta in i kan vara en utmaning, men i det här fallet gick allt utan problem. Här har vi NICOLE, som ansågs vara en underbar planlösning för en familj på tre personer och deras två hundar. Historien börjar under den spanska solen – som ägaren Yolanda berättar, var tanken att hitta ett hus som var tillräckligt kompakt men ändå fullt funktionellt och praktiskt. Familjen ville även ha en minimalistisk, elegant design. Lyckligtvis var det slutgiltiga beslutet enhälligt, och här har vi det – en isolerad bostad på 78 m2 fylld med all ´den kärlek och stil man kan hoppas på.

Vad fick Pineca att sticka ut? 

Yolanda och hennes familj visste vad de hade för behov vad det gäller storlek och estetik och de hade budgeten fastställd, så det nya sökandet efter ett hem kunde begränsas till ett par jämförbara alternativ. Men ingen av dem kunde uppfylla kraven på samma sätt som NICOLE-modellen – detta fritidshus var nästan en perfekt match.

En annan viktig faktor var den hjälp och de råd familjen fick från vårt team. 

"Kundservicen var alltid mycket bra, så det var det som fick oss att välja Pineca." - Yolanda


Ändra planlösningen för att skapa fler öppna ytor 

Som tidigare nämnts genomgick NICOLE några modifieringar som gjorde det till hemmet Yolanda och hennes familj letade efter. För det första skapades ett ännu större öppet kök genom att ta bort en vägg och integrera det tredje sovrummet i vardagsrummet. Enligt den ändrade planlösningen uppgår den gemensamma ytan nu till 33 m2, och det finns 2 sovrum över. Så även om den här modellen ursprungligen är idealisk för större familjer, finns det också gott om utrymme för ändringar och uppgraderingar. 

En annan förändring var metallprofilerna som lades till taket som finish och en pergola som byggdes av resterna av det senvuxna barrvirket som användes för konstruktionen. Nu fungerar det extra utomhusområdet som en älskad tillhållsplats.

Montering av NICOLE med hjälp av ett professionellt team 

Eftersom alla våra modeller kan monteras med dina egna händer var Yolandas familj inget undantag. Men eftersom taket hade tillvalskomponenter och en mer invecklad struktur, valde de att ta hjälp av ett professionellt team för att montera det. 

Ägarna minns att de till en början tyckte att DIY-installationsprocessen var ganska okomplicerad – den enda svårare delen var att placera fönstren och fasadbeklädnaden. I allmänhet, ju större eller mer invecklad en struktur är, desto mer tid tar det, och detta var inget undantag från regeln.

Det obestridliga värdet av den nya bostaden 

Det som numera förvånar familjen mest är kvaliteten på isoleringen.

"Vi har positionerat huset för att ta vara på vintersolen och under kalla dagar är det knappast nödvändigt att använda värme." - Yolanda 


Att öppna fönstren hjälper också till att snabbt vädra ut och hålla sig bekväm inne i fritidshuset. Att njuta av medelhavsklimatet kan komma med sina egna utmaningar, men designen på den nya modellen är väldigt hjälpsam.

Om du är sugen på att äga en specialanpassad eller en standardmodell från vårt sortiment, tveka inte att kontakta vårt hjälpsamma team på +46858098466!

Berätta för oss om produkten som du letar efter

Ange några detaljer om produkten som du letar efter (användningsändamål, område, dimensioner, design, etc.). Vi återkommer till dig så snart som möjligt (vanligtvis samma dag eller nästkommande arbetsdag).

*
*