Shoppingvagn
Skicka en förfrågan

Ett lantställe för familjen i en drömsk dal i Tyskland

Daniela och Jochen tog över sin enastående fritidsfastighet i bergen, med 6 hektar mark och utsikt över de omgivande vingårdarna, från Jochens mormor för 7 år sedan. Sedan dess har de med sin husvagn njutit av platsen på helgerna. År 2020 byggde familjen en självförsörjande fastighet för att uppnå en bekvämare fritidsupplevelse och tillbringar nu helgerna med sin dotter Suree i en förtjusande tvåvånings trähus.

Hur allt började

I slutet av 2019 beslutade familjen att det var dags att expandera sin komfort och istället för att spendera tid i en husvagn ville de bygga ett lantställe med plats för hela familjen för att kunna njuta av denna vackra plats mer bekvämt. Så sökandet efter ett trähus i alpin stil som de alltid drömt om började.

Ett av de viktigaste kriterierna gällande leverantör och produktval var att hitta ett energisnålt hus som inte behöver värmas upp hela tiden, även på vintern. Det värmeisolerade trähus EMMA fångade omedelbart familjens uppmärksamhet:

”Vi stötte på Pineca på internet och blev direkt imponerade av 44+44-varianten med isolering. Ett isolerat trähus från Pineca var vårt första val. Våra speciella önskemål implementerades snabbt och den höga kvalitet man får till ett fantastiskt pris är helt enkelt utmärkt. En stor altandörr planerades och interiören modifierades något för att skapa bästa möjliga utrymme för våra familjehelger.” – Daniela

 

Daniela har också berättat att de är imponerade av kvaliteten på de treglasade träfönstren som beställdes separat som tillbehör. När du väljer ett trähus hos Pineca kan du ändra dess interna layout och välja bland ett stort utbud av ytterligare produkter som bidrar till att förbättra din boendeupplevelse ännu mer. Alla modeller kan uppgraderas för att passa varje kunds behov och preferenser.

Coronaprojektet

I maj 2020 inleddes arbetet med att familjens trähus – ”Coronaprojektet”, som familjen beskriver det, tillverkades. Eftersom det fanns många hantverkare och en arkitekt i familjen rådde det ingen tvekan om att huset skulle monteras av dem själva.

”Vårt byggteam bestod av 6 personer och vi hade alla väldigt roligt under bygget. Byggandet påminde lite om att "bygga lego" och redan den 4:e dagen stod vår Emma (dock utan tak) i trädgården. Installationen av fönstren gick också smidigt. Efter en total byggtid på ca. 3-4 månader var vår Emma redo att flyttas in i.” - Daniela


Självförsörjande boende i trähus

Daniela har berättat att deras familjs huvudmål med detta projekt var att säkerställa ett självförsörjande boende på deras lantställe och det uppnåddes genom att installera ett solcellssystem på taket. Dessutom har familjen redan tillgång till en brunn för sin vattenanvändning. 2022 byggdes dessutom ytterligare en brunn och inga hinder för att kunna bo helt självförsörjande på deras underbara lantställe fanns kvar.

Att få ett hus att kännas som hemma

Man kunde helt enkelt inte gå miste om den hemtrevliga och mysiga känslan som strålar ut från husets interiörbilder. När monteringen väl var klar började istället resan med att inreda huset.

”Vi möblerade vår Emma med stort fokus på detaljer". Vi köpte en massa begagnade trämöbler och restaurerade dem själva.” - Daniela


Mysiga och rustika inredningsdetaljer och inredningsval kompletterar husets klassiska exteriör väldigt fint. Vi älskar att se hur vackert det slutliga projektet blev och uppskattar alla ansträngningar som våra kunder lägger ner för att göra det till ett så mysigt boende.

Två år senare…

När vi frågade Daniela om de var nöjda med sitt husval och hela kundresan, bekräftade hon för oss att de efter mer än 2 år tid skulle välja Pineca igen när som helst och att de är mycket nöjda med produktkvaliteten.

"Tack till hela teamet på Pineca för att ni alltid fanns där för att hjälpa till när vi hade frågor." – Daniela

 

En viktig del av vår framgång i arbetet är våra nöjda kunder, särskilt de som redan har använt och njutit av våra produkter ett tag. Vi är glada att detta fall inte var något undantag och att våra kunder trivs lika bra med sitt hus idag som de gjorde under de första dagarna.

Pineca erbjuder högkvalitativa, prefabricerade trähus på 40-180 m², som kan användas som sommarhus som detta eller primära bostäder för hela familjen. Om du har ett liknande projekt i åtanke eller en unik vision om hur ditt trähus ska se ut så uppfyller vi gärna dina behov. Om du har några frågor, ring oss på +46812112929 eller ring oss på [email protected].

 

Berätta för oss om produkten som du letar efter

Ange några detaljer om produkten som du letar efter (användningsändamål, område, dimensioner, design, etc.). Vi återkommer till dig så snart som möjligt (vanligtvis samma dag eller nästkommande arbetsdag).

*
*