Shoppingvagn
Skicka en förfrågan

Dave och Ginies robusta gör-det-själv-verkstad i Londons förorter

Familjen ville ha något mer än endast ett förvaringsutrymme – en byggnad som skulle kunna hjälpa dem att njuta av sin trädgård, som i sig är en ren och skär lyx värd att investera i. Då man känner till hur klimatet är i Watford, England, var det fullständigt rimligt med ett gömställe från regnet. Den utvalda modellen var vår timmerstuga DREUX med platt tak, som är en praktisk och multifunktionell konstruktion med öppen planlösning. Låt oss se hur denna familjen på sex individer – Dave, Ginie, två tonåringar och två katter – förverkligade sin önskan!

Vägen som ledde fram till Pineca.se

Det som paret hade sett framför sig var en verkstad med plats för förvaring av sina cyklar. De började med att kontakta några lokala byggare för att städa upp utrymmet och göra det klart för det stundande projektet. En av byggarna föreslog att de skulle installera en trästuga, vilket både Dave och Ginie tyckte var en lysande idé. Entreprenören kunde dock inte passa in uppdraget i sitt schema, så han gav paret rådet att titta in på Pineca.se och köpa timmerstugan direkt därifrån. Han nämnde även att de kunde försöka bygga det på egen hand.

Till slut visade det sig att inga lokala byggare fanns tillgängliga när paret behövde dem, eftersom målet var att ha trästugan stående redan under de kommande månaderna. Det var på den vägen som detta blev ett gör-det-själv-projekt.

Önskelistan

Låt oss ta en titt på det idealiska scenariot. För det första var robusthet en stor faktor – paret ville ha tjocka väggar och en garanti på att byggnaden skulle hålla i många år framöver. De letade också efter en smart planlösning med fönster för ventilation. Med ägarnas egna ord:

"Stora fönster var ett stort plus för oss jämfört med de klassiska plastväggarna från allmänna leverantörer." 


Den nya byggnaden skulle också behöva smälta in fint i trädgården, eftersom det fanns en skog i närheten och plast- eller aluminiumalternativ var därför inte ens värda att överväga. Slutligen, som tidigare nämnts, behövde paret en verkstad som de kunde bygga själva.

Alla bygger timmerstugan! 

Efter att ha tittat på olika tillverkare lokalt och online bestämde sig Dave och Ginie för att Pineca.se var den klara vinnaren både vad det gäller design och kostnad. Till slut hjälpte denna efterforskning dem att fatta ett välgrundat beslut – särskilt efter att ha besökt utställningsexemplaren.

Monteringen av huset ägde rum under jul- och nyårshelgerna. Naturligtvis kan vädret vid den här tiden på året göra processen svår. Men i det här fallet lyckades familjen hålla alla prefabricerade delar ordentligt torra. Varenda planka var behandlad med ytbehandling innan monteringen. Husgrunden var en riktig utmaning – eftersom den bestod av en blandning av plast och grus var det svårt att platta till den. Det håller dock ihop bra nästan 10 månader senare. När de ser tillbaka erkänner paret att de inte hade den tid eller kunskap som behövdes för att lägga en betongbas.

Slutligen tillkom ett filttak för att göra taket vattentätt.

Hur DREUX förvandlades till Dave och Ginies hobbyrum 

Den första uppgraderingen gjordes så att  familjens alla 7 cyklar skulle få plats. Det extra förvaringsutrymmet hjälpte till att hålla ordning i rummet, eftersom all utrustning kunde hängas upp på väggen. Därefter installerade ägarna LED-belysning för att skapa en mysig atmosfär, och även en arbetsbänk för mer komfort. För att skydda trägolvet lades även gummigolv in.

Fram till denna dag är Dave och Ginie glada att kunna rapportera att deras timmerstuga är i daglig användning. Familjen njuter av det naturliga ljuset som fönstren släpper in och möjligheten att luta fönstren utan att behöva öppna dem helt. Dessa till synes små detaljer skapar trivsamma och glädjefyllda upplevelser. 

Vill du leva ut din egen framgångssaga? Tveka inte att kontakta oss på +46858098466 och gör vilken av våra husmodell du än gillar mest till din lyckliga plats!

Berätta för oss om produkten som du letar efter

Ange några detaljer om produkten som du letar efter (användningsändamål, område, dimensioner, design, etc.). Vi återkommer till dig så snart som möjligt (vanligtvis samma dag eller nästkommande arbetsdag).

*
*